Samenwerkingspartners

EELT is een theatercollectief

EELT is een theatercollectief van professionals dat samen met amateurs muziek, theater, film, beeldende kunst en educatie maakt. EELT maakt voorstellingen, films en kunst over die dingen in ons leven waar we ‘eelt op onze ziel’ van krijgen of juist kwijtraken. Onderwerpen waar niet iedereen het over eens is of momenten die moeilijk zijn. Want daar zit schoonheid! En dat doet EELT het liefst op onverwachte plekken, zoals Landpark Assisië.

EELT Theatercollectief brengt jaarlijks (bewegings)theater naar het Landpark tijdens Theaterroute Nabij. De voorstelling van EELT is onderdeel van de route en wordt gemaakt met amateurs, professionals en bewoners van Prisma. Binnen het bonte gezelschap zijn de kwaliteiten van alle spelers het uitgangspunt van de voorstelling die gemaakt wordt. Zodat iedereen de kans krijgt om te schitteren en bezoekers mee te nemen in het verhaal.

Butterfly Effect

Butterfly Effect bouwt zorgzame gemeenschappen door mensen met elkaar te verbinden op basis van talent en interesse. We verhuren kleine huisjes aan vrijwilligers die allerlei activiteiten organiseren met én voor de andere bewoners van Landpark Assisië. Eind 2022 worden er 10 woningen geplaatst op het Landpark. In deze woningen komen mensen te wonen die hun talent in willen zetten voor de andere bewoners van het Landpark. Dat kan gaan om allerlei activiteiten zoals muziek maken, sporten, wandelen, samen koken en eten, uitstapjes maken, in de tuin werken etc. We doen dit zodat er nog meer te beleven valt op het Landpark en iedereen met nog meer plezier kan wonen en werken.

Zwermers

Wij zijn performancegezelschap de Zwermers. Wij wonen en werken met plezier op het Landpark. Wij maken voorstellingen over kleding en identiteit en spelen die in binnen- en buitenland. Onze kleding laat zien we we zijn, willen zijn en soms moeten zijn. Dat vinden wij interessant en leuk. Naast voorstellingen maken, bouwen wij ook nog aan drie Tiny Houses in de oude manage. In deze Tiny Houses gaan wij wonen op het Landpark. Komt gerust eens een kijkje bij ons nemen!

Root

ROOT is een geëngageerde residentie voor interdisciplinaire makers en onderzoekers. Sociaal engagement staat bij ROOT centraal: makers die zich willen verbinden aan maatschappelijke vraagstukken en met hun werk een start willen maken met een andere manier van kijken, denken en doen. Ze selecteren op een diverse groep makers die bij willen dragen aan deze positieve, dynamische plek. Makers komen bijvoorbeeld uit de podiumkunsten, beeldende kunsten of zijn muzikanten, technische kunstenaars, activisten, wetenschappers, etc. Neem voor meer informatie contact op via rootbrabant@gmail.com 

Oostvogels

Ilse Oostvogels maakt en regisseert documentair theater. Ze kiest haar maatschappelijke betrokkenheid nadrukkelijk als uitgangspunt voor haar werk en schuwt zelf de confrontatie niet. Mensen die iets uit te vechten hebben met de maatschappij betrekt ze actief in haar werk, ook na de onderzoeksfase. Documentair materiaal wordt letterlijk op het podium gebracht; (een deel van) de acteurs maken zelf het onderwerp uit van de voorstelling. Bekijk www.ilseoostvogels.com voor meer informatie.

Boomkwekerij Udenhout

Boomkwekerij Udenhout wortelt al ruim 130 jaar in Udenhout en omgeving. Het is een toonaangevende laanboomkwekerij waar op ruim 170 hectare een omvangrijk assortiment van meerstammigen, park- en laanbomen wordt gekweekt. Ze hebben zich erop toegelegd om de totale productie op een duurzame wijze in te richten en dragen daarom ook het milieukeurcertificaat PlanetProof. Op één van de percelen vlakbij Landpark Assisië scharrelen kippen vrij rond tussen de bomen. Ze plukken het onkruid en leggen eieren in de mobiele Fladderfarm. De hulpboeren van Prisma verzorgen de kippen, rapen de eieren en zorgen dat de eierdoosjes weer klaar staan voor verkoop. Bekijk www.udenhout-trees.nl voor meer informatie.

JN-media

Jn-Media is een productiehuis met een fascinatie voor mooie beelden met perfecte audiovisuele ritme en creatie.
Elke productie van Jn-Media is een staaltje sterk teamwerk gebaseerd op waarden als creativiteit, respect en inzet.
Elke dag opnieuw dagen wij ons uit om beter te zijn dan gisteren. Dit om nieuwsgierig naar de wereld te kijken. 

Video is niet meer weg te denken in het commerciële landschap. Video’s zijn snel, duidelijk en overtuigend in het brengen van een boodschap. Wij staan klaar om jouw idee uit te werken en samen te bespreken. Bij ons vind je geen standaardproducten maar stuk-voor-stuk realisaties waar met passie aan gewerkt is.

Voor info: Mail of bel ons. Wij staan je graag te woord .
Onze website is www.jn-media.nl

Steen

Mijn naam is Gerard van Rooij en kom oorspronkelijk uit Het Land van Maas en Waal. Sinds 2003 werk op het Landpark Assisië. Ik maak grote en kleine beeldhouwwerken van allerlei soorten natuursteen. In het begin had ik een houten werkplaatsje aan de rand van het park dichtbij de ingang van het terrein. Helaas is dit gebouwtje op een nacht uitgebrand. Op die plek staan nog wel wat grote blokken steen. Sindsdien werk ik in een hal aan het einde van de Kievitsvlucht. Aan de stenen die daarbuiten liggen kun je zien waar ik werk.
Ik werk hier erg graag en ik vind het leuk als er af en toe eens iemand komt kijken wat ik doe. Wil je je aanmelden voor een cursus of meer informatie? Neem dan contact op met Anton Dona via 06-20559233 of mail naar antondona@ziggo.nl

Speels Collectief

Speels Collectief is een divers theatergezelschap. We werken met professionals en amateurs, studenten en afgestudeerden, mensen met en zonder beperking. Onze verschillen zijn onze grootste kracht. In onze voorstellingen zijn we op zoek naar verwondering.

Zakelijke en artistieke leiding:
Sanne Arbouw 06-220124 77
Merel van Lieshout 06-19592909
contact@speelscollectief.nl

Spelersbegeleiding:
Sylvia Theunissen 06-21940137
productie@speelscollectief.nl

Reddingshondengroep de Breede Aa

Reddingshondengroep de Breede Aa bestaat dit jaar 25 jaar. In deze groep trainen we honden en hun geleiders tot teams, die in staat zijn om vermiste personen op te sporen in diverse situaties zoals in de bossen, gebouwen, heide, puin of sneeuw. Ook kunnen honden worden ingezet bij het redden van drenkelingen.

De opleiding gebeurt conform internationaal vastgestelde richtlijnen, afgegeven door de IRO (International Rescue Dog Organisation). Wereldwijd worden getrainde honden ingezet bij reddingsoperaties. De basistraining om een ervaren en inzetbare reddingshond te vormen, duurt ca 3 jaar. De training bestaat uit zoekoefeningen, waarvoor wij wekelijks op een andere locatie de honden leren om te zoeken naar slachtoffers (zittende of liggende personen). De honden gebruiken hiervoor hun reukvermogen en zodra ze een menselijke geur opvangen, rennen zij naar de plek waar het slachtoffer ligt. Omdat de honden niet aan de lijn zoeken, laat een hond door aanhoudend te blaffen de geleider weten dat hij een slachtoffer heeft gevonden.

Nadat de geleider ook bij het slachtoffer aankomt, schakelen zij de hulpdiensten in en nemen deze de zorg over. Naast deze praktijktraining worden de honden ook getraind in het  omgaan met speciale situaties zoals, springen over verhogingen of hekken, kruipen door een buis of lopen over materialen en puin. Ze moeten ook durven lopen over wiebelige planken en ladders ter overbrugging van spleten en dieptes in terreinen. De honden moeten de aanwijzingen van de geleider goed kunnen opvolgen, ze vormen een team en hebben een speciale band samen.

In 2019 stonden er een paar voormalige zorgafdelingen op Assisië leeg in afwachting van sloop, hierdoor konden wij de honden goed trainen in zoekopdrachten in gebouwen. Op internationale bijeenkomsten deden onze honden het heel goed. Voor de appèl en behendigheid trainingen, zoals hier boven beschreven, maakt ''de Breede Aa'' al 8 jaar gebruik van het sportveld op Landpark Assisië. Het oude gebouwtje aan de rand van dit veld, waar vroeger de bijenkasten stonden, is nu in gebruik voor opslag van onze materialen. Tijdens de trainingen krijgen we regelmatig bezoek van bewoners van het Landpark, sommige brengen dan wat lekkers mee voor de honden.

Wij zijn heel blij dat we gebruik mogen maken van het trainingsveld.

Kinderdagverblijf 't Eerste Stapje

Kinderdagverblijf ’t Eerste Stapje verzorgt opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar en naschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar.`t Eerste Stapje staat voor gezonde kinderopvang in de natuur. Wij vinden dat de kinderopvang een verlengstuk van de thuissituatie moet zijn, met extra mogelijkheden, zoals spelen met andere kinderen. Bij ons spelen de kinderen elke dag buiten in onze grote ontdektuin en genieten van gezonde maaltijden gedurende de dag.
Ons doel is kinderen een veilig en geborgen gevoel te geven. Dit wordt bereikt door op een ontspannen en ongedwongen manier met de kinderen om te gaan en ze spelenderwijs zoveel mogelijk te leren.

Studio Assisië

Studio Assisië zet kunst en kunstenaars in om nieuwe manieren van samenleven te ontwikkelen. Een samenleving waarin iedereen mee kan doen. En waar we in balans met onze omgeving een sterk en veerkrachtig ecosysteem vormen. We organiseren culturele activiteiten voor bewoners en nieuwe bezoekers, en we bouwen aan grootschalige kunstprojecten die zichtbaarheid geven aan de ontwikkelingen op het Landpark.

Kegelclub WIK

Kegelclub WIK is 20 jaar geleden gestart met een kegelclub voor mensen met een verstandelijke beperking. Na één jaar zijn ze van club uitgegroeid tot een mooie kegelhal op het Landpark. Inmiddels zit de kegelhal al zeven jaar gevestigd aan Hindeloop 7c op het Landpark. Je kunt bij de kegelhal kegelen, biljarten en darten. Er zijn vier kegelbanen met eventueel een afrolbak om de kegelballen vanaf te laten rollen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om je verjaardag te vieren op afspraak.
 
Openingstijden
De kegelhal is iedere dinsdag- en woensdagavond open vanaf 19:00 uur. Op dinsdagavond is de kegelhal open voor alle bewoners van het Landpark. Op woensdagavond is er een clubavond van 19:00 uur tot 21:00 uur. Buiten deze tijden is de kegelhal enkel open op afspraak.
  
Lid worden?
Wil je lid worden van de kegelclub op woensdagavond? Dan kun je de eerste maand gratis kijken of je het leuk vindt. Na deze maand kost het €15,- per maand. Met een lidmaatschap kun je ook deelnemen aan de jaarlijkse wedstrijden en clubuitjes. 
 
Heb je vragen of wil je meer informatie over de kegelclub? Stuur dan een mail naar kegelclubwik@gmail.com of bel met Peter Swaans via 06-53496315.

Daarnaast werken wij nauw samen met studenten van Avans Hogeschool en Fontys. Zij voeren diverse projecten uit op het Landpark.