Hoewel Landpark Assisië zich over 67 hectare uitstrekt, is slechts 25 hectare bebouwd. Dat betekent dat meer dan de helft van het Landpark wordt gebruikt door verschillende dier- en plantensoorten. De mogelijkheden voor biodiversiteit zijn dus erg groot! En dat vinden we belangrijk, want we zijn ons ervan bewust dat we verantwoordelijk zijn voor een gezonde en duurzame omgeving, én het draagt bij aan een goede kwaliteit van zorg.
De dagbestedingsgroep die zich bezighoudt met het groenonderhoud en de biodiversiteit komt regelmatig bijzondere dieren tegen. Samen met hun begeleider, Anita van Dooren, nemen zij deze soorten waar en houden ze rekening met deze soorten in het groenonderhoud. Zo zorgen ze voor een fijne plek voor bijvoorbeeld salamanders, egels, uilen en boomkikkers. Daarnaast werken verschillende externe experts van natuurwerkgroepen mee aan het in kaart brengen van alle soorten die op het Landpark te vinden zijn. Van vogels en vleermuizen tot verschillende insecten. Ben jij ook zo benieuwd naar al die verschillende dieren? Neem dan een kijkje in onze soortenbank en bekijk de foto's.
Daarnaast proberen de begeleiders van de Biodiversiteitsgroep samen met de cliënten de omgeving aantrekkelijker te maken. Zo gaan andere dieren en insecten zich ook thuis voelen op het Landpark. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan de toename van vlinders in de Belevingstuin.
Zonder welke dieren zou het Landpark niet hetzelfde zijn? Die hebben de cliënten een plekje gegeven in de 'Big Five'. De steenuil, rosse vleermuis, boomkikker, das en dagpauwoog hebben een speciaal plekje in het hart van de biodiversiteitsgroep.
Ook zijn er deelnemers van de Biodiversiteitsgroep wekelijks in de weer met een wildcamera. Samen met begeleider Pieter van Boxtel en tiny house bewoner Hetty van der Aa, maken ze de mooiste en meest bijzondere opnames. Zo zijn er spectaculaire beelden van de das, vos en havik gemaakt!