Vrijlating egel in de egeltuin op het Landpark

Op maandag 17 april gaan we met bewoners, medewerkers, vrijwilligers en andere geïnteresseerden een egel vrijlaten in de educatieve tuin op het Landpark. Deze egel was ziek en is na een verblijf bij Stichting Vogelasiel Someren weer voldoende hersteld en gezond om terug te keren in de natuur.

Een uniek kijkje
Het vrijlaten van de egel is een mooie kans voor iedereen om een egel eens van dichtbij te bekijken. Aangezien het nachtdieren zijn, merk je normaal gesproken weinig van hun aanwezigheid. De egeltuin is een project van het educatiecentrum op het Landpark. Met dit educatiecentrum willen we meer bekendheid geven aan de grote hoeveelheid verschillende diersoorten die op het Landpark leven. We zijn blij dat we de egel in deze veilige omgeving mogen vrijlaten want ook de egel draagt bij aan meer biodiversiteit op ons Landpark. Hoe meer verschillende dieren er leven, hoe sterker en mooier de natuur is. En daar genieten wij weer van.
 
Ben jij er bij?
We laten de egel om 11:00 uur vrij in de Belevingstuin van Nachtegaallaan 14. Op dit moment is de egeltuin nog in ontwikkeling, maar we zijn uiteraard klaar voor de komst van de egel. Iedereen is welkom om bij dit moment aanwezig te zijn. Landpark TV is ook aanwezig om een mooie filmopname te maken. 

We zien je graag op 17 april!