Opening Pauwelspad

Op 4 september 2022 wordt de basisroute van het Pauwelspad (34 km) voor iedereen toegankelijk. Met dank aan de ANWB voor de financiële bijdrage voor de nieuwe brug en een picnick bank. Dank ook aan het Prins Bernhard Cultuurfonds voor de financiele bijdrage voor de routeborden en folder. De overige mede mogelijk makende organisaties staan onder aan de home pagina vermeld met hun logo. Aan allen dank.

Wanneer: zondag 4 september 2022, 10.00 uur 
Plaats: Het Witte Kasteel Loon op Zand
 
Wat is er te doen:
09.45    Inloop, bij het hek van Het Witte Kasteel, bij het infopaneel van het Pauwelspad
10.00    Welkom en openingshandeling 
10.20    Rondwandeling (2 uur) via Vijfhuizen en het Noorderbos
12.30-13.00    Afsluiting bij het Witte Kasteel

Toelichting:
Het Pauwelspad is een wandelroute van 34 km door het Landschapspark Pauwels dat in ontwikkeling is. De route doorkruist een verscheidenheid aan landschappen. Het loopt (als we in het noordwesten beginnen) van het Witte Kasteel in Loon op Zand door bos en agrarisch gebied naar Koningsoord in Berkel-Enschot en vervolgens via de Leemkuilen bij Udenhout, Landpark Assisië in Biezenmortel, natuurgebied De Brand en de zuidkant van de Loonse en Drunense Duinen weer terug naar het Witte Kasteel. Men kan de route in één keer lopen, of in gedeelten. Via het wandelknooppuntenstelsel is het eenvoudig het Pauwelspad uit te breiden of in te korten of het pad te gebruiken als aanlooproute naar andere wandelroutes, zoals het vorig jaar geopende Kloosterpad.
 
Het ‘Pauwelspad is een burgerinitiatief: vijf mensen uit het gebied hebben hun initiatieven aan elkaar geknoopt en zijn aan de slag gegaan, onder de vlag van Stichting Nieuwe Warande en met deskundige inbreng vanuit Wandelnet. Ook Het Witte Kasteel is betrokken bij de ontwikkeling. Het Pauwelspad is met veel plezier samen tot stand gebracht en we hopen dat jullie er ook van zullen genieten.

Voor meer informatie: http://www.pauwelspad.nl/