Nieuwsbrief Landpark december 2021

Zoals beloofd houden we je via deze nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen op Landpark Assisië. 

Heb je vragen over de nieuwsbrief, stuur dan een mail naar klantenmarkt@prismanet.nl

Corona houdt ons nog steeds in de greep. Ondanks dat er weer meer kan, merken we dat de gevolgen van het virus veel invloed hebben op de lopende projecten op het Landpark. Dat daagt ons uit om creatief te zijn en samen tot de best mogelijke oplossingen te komen. Benieuwd naar wat zich de afgelopen maanden op het Landpark heeft afgespeeld? Lees het in deze nieuwsbrief!


Vlinderhof

In de vorige nieuwsbrief hebben we jullie meer verteld over het voorontwerp van het nieuwe gebouw Vlinderhof. Op dit moment werken we, in samenwerking met de architect, externe adviseurs en interne werkgroepen, aan het definitieve ontwerp. Zoals ook landelijk in het nieuws is geweest, merken we dat de bouwkosten ontzettend gestegen zijn. Dit heeft helaas invloed op de planning van de verdere ontwikkeling van het gebouw Vlinderhof. Het dwingt de projectgroep opnieuw te kijken naar eerder gemaakte keuzes rondom materialen, installaties, kosten en baten. Onze uitdaging is om dit te doen zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit van zorg en de visie die we daarop hebben. We moeten zorgvuldige afwegingen maken die extra tijd kosten. Zodra het kan, zullen we het definitieve ontwerp en een vervolg planning aan iedereen presenteren. 

Theaterroute ‘Nabij’ op Landpark Assisië; doe je mee?
 

Op 14 en 15 mei 2022 is er een mooie theaterroute genaamd ‘Nabij’ op het Landpark! EELT Theatercollectief en Speels Collectief maken samen, met nog twee te bepalen gezelschappen, korte theatervoorstellingen op verschillende plekken op het Landpark. Het theater wordt gemaakt samen met bewoners van het Landpark. Verder mag iedereen die van theater houdt en enthousiast is meedoen als speler, figurant, vrijwilliger, danser of muzikant. Kinderen vanaf 9 jaar, jongeren en volwassenen, geef je gezellig op om mee te doen met de theaterroute. Na de kerstvakantie beginnen op donderdagen de oefendagen. Lijkt het je leuk en wil je meedoen? Dan kun je je opgeven via Merel van Lieshout (Speels Collectief) of
Monique Zijp (EELT) via nabij@studioassisie.nl

Lees vanaf volgende maand meer over de theaterroute op www.studioassisie.nl

EELT Theatercollectief
Vanaf oktober dit jaar is EELT Theatercollectief gevestigd in de voormalige manege op Landpark Assisië. Zij maken theater voor mensen die niet makkelijk zelf naar theatervoorstellingen kunnen gaan en brengen theater naar mensen toe. EELT bouwt momenteel aan een bijzonder voertuig voor de theaterroute, waarmee zij samen met Speels Collectief, die jullie kennen van de theaterlessen in de Kapel op dinsdagavond, binnenkort al rond gaan trekken door de regio om inspiratie op te halen bij mensen. In het voertuig kan iedereen zijn of haar ideeën, verhalen en wensen over Landpark Assisië en de omgeving van het Landpark kwijt voor een camera. Samen met deze ideeën maken de theatermakers nieuw theater voor de theaterroute.
 Meer informatie over EELT?
Je kunt EELT volgen op Instagram of Facebook. Kijk voor meer informatie
op de website www.eeltweb.nl 
Heb je vraag? Stuur dan een mail naar info@eeltweb.nl 

 

Werkzaamheden op het Landpark

Momenteel treffen we voorbereidingen voor het vervangen van de oude infrastructuur op het Landpark. Het gaat hierbij om de Nachtegaallaan en de Kievitsvlucht. Dit is het stuk vanaf de Eendengracht tot aan de kruising met de Konijnenberg. De onderzoekstrajecten voor deze werkzaamheden zijn afgerond.  Begin december presenteren vier aannemers hun plan van aanpak. Op basis daarvan maken wij een keuze over welke partij deze werkzaamheden gaat uitvoeren. We hopen vervolgens begin 2022 te starten met de werkzaamheden. 

Nieuwe woningen

Vanaf september zijn er drie nieuwe woningen geplaatst op het Landpark; op Paardendraf 12, Hindeloop 2a en Hazenpad 3a. De woningen op Paardendraf 12 en Hindeloop 2a van tijdelijke duur. Hazenpad 3a zal eind november opgeleverd worden en is van het concept ‘TheBoxSystem’.
Woningen van dit concept zijn in de fabriek gebouwd en kunnen normaal gesproken binnen één week na plaatsing in gebruik worden genomen. Aangezien er bij ons nog verschillende technieken in geplaatst moeten worden, kunnen ze binnen een maand in gebruik worden genomen. De indeling, afwerking en inrichting van de woning is in nauwe samenwerking met de begeleiders van de toekomstige bewoner tot stand gekomen.

 Online boekpresentatie ‘Over Assisië’

Vrijdag 19 november is het boek “Over Assisië” gepubliceerd. Erfgoedcentrum ‘t Schoor heeft in samenwerking met het archief van Landpark Assisië een boek over de geschiedenis samengesteld. In het boek van 230 pagina’s en ruim 500 zwart-wit foto’s, staan interviews met cliënten, medewerkers en oud-medewerkers. Helaas kon door de huidige coronamaatregelen de boekpresentatie en de expositie in de kapel van Landpark Assisië niet doorgaan met genodigden en vond de boekpresentatie online plaats. Bekijk hier de online boekpresentatie terug. . De boeken zijn vanaf maandag 22 november te koop voor € 20,- bij onderstaande verkooppunten:

  • Readshop/DA drogist Venmans, 
  • Hoppenbrouwers, 
  • Fotogalerie Angelique in Udenhout 
  • Bakker Geerts in Biezenmortel
  • Erfgoedcentrum ‘t Schoor
  • Archief Landpark Assisië (gelieve vooraf een afspraak maken en contant (gepast) betalen).

Indien u het boek toegezonden wil hebben dan bedragen de verzendkosten € 5,50. Stuur dan een mail naar erfgoedcentrumudenhout@gmail.com.

Terugblik 2021

Dit is onze laatste nieuwsbrief van 2021. 2021 is een bijzonder jaar geweest voor ons allemaal. 

Een jaar waarin de coronacrisis veel impact heeft gehad op het Landpark. Maar ook een jaar waarin we hebben laten zien dat we samen op een creatieve manier elkaar toch konden bereiken. We hebben er iets van gemaakt samen!  We hopen dat 2022 een jaar wordt waarin we elkaar weer meer kunnen ontmoeten en zien op het Landpark. Ook hopen we de projecten die dit jaar vanwege corona niet doorgingen, weer op te pakken.

 Voor nu wensen je alvast  fijne feestdagen en een gelukkig en vooral gezond 2022 toe!