Geslaagd bezoek Belgische studenten aan Landpark Assisië

In maart verwelkomden we een groep studenten met hun docenten van het Centrum voor Leren en Werken Antwerpen. Zoals die naam van de studie al aangeeft, is praktijkervaring een belangrijk onderdeel van hun opleiding tot Verzorgende/Zorgkundige. Tijdens het driedaags bezoek maakten ze dan ook uitgebreid kennis met Prisma, de mensen en de activiteiten op het Landpark.

Alleen al de rondleiding over het terrein verrasten de bezoekers. Al wandelend ontmoetten ze bewoners en kregen ze uitleg van twee ervaringsdeskundigen.
Ze volgden een bewegingsactiviteit van bewegingsagoog Luuk. Ondanks dat het wat ‘stroef’ begon - de Belgische gasten waren helemaal niet bekend met deze activiteit - wist Luuk de studenten enthousiast te motiveren.
Op de laatste dag gingen ze los met een eigen activiteitenbegeleiding: ze dansten de Macarena, gooiden met ringen, deden dieren na en hadden een oefening over gezonde en ongezonde voeding.

De leerlingen blikken terug op ‘drie hele fijne dagen'. Ze genoten van het werken met de mensen op het Landpark en leerden nieuwe vaardigheden tijdens hun verblijf. Het is inspirerend om te horen dat sommige studenten zelfs serieus overwegen om te gaan werken met mensen met een beperking na hun ervaringen bij Prisma. Het was volgens hen ‘een leerrijke, blikverruimende ervaring’. Geweldig te zien hoe zo’n bezoek kan bijdragen aan het verbreden van iemands horizon en het openen van nieuwe mogelijkheden.