Educatie Boerderij op Landpark Assisië investeert in duurzame toekomst met mobiele kipcaravan

De Educatie Boerderij op het Landpark onderging in 2023 een grootschalige renovatie. Zowel de buitenkant als de recentelijk vernieuwde binnenkant kregen hierdoor een nieuw leven. Door de vernieuwingen ontstond de uitdaging om de boerderij een zinvolle en duurzame toekomst te bieden. Zo ontstond het idee om te investeren in een mobiele kipcaravan in samenwerking met Fladderfarm. Vandaag hebben Prisma en Fladderdam de overeenkomst ondertekend en de kippen zullen volgende maand arriveren in hun caravan.

Met de kipcaravan kunnen ca. 250 kippen gehuisvest worden, wat niet alleen zorgt voor een zinvolle dagbesteding voor de deelnemers, maar ook voor een efficiënte productie van eieren. De samenwerking met Fladderfarm mobiel, een ervaren partner op het gebied van pluimveehouderij, leidt tot een duurzame oplossing, een economisch rendabele én een oplossing die past binnen de visie van het Landpark op biodiversiteit en duurzaamheid.

Opties voor de toekomst
De kipcaravan biedt op korte termijn uitstekende voordelen en creëert mogelijkheden voor verdere uitbreiding van het aantal dieren en activiteiten op de boerderij.Drie medewerkers zullen dagelijks worden betrokken bij werkzaamheden rondom de kipcaravan. Indirect zullen nog eens tien medewerkers ondersteunende taken uitvoeren, zoals het voeren van de kippen, rapen van de eieren, schoonhouden van de kipcaravan en alles wat er nog meer bij komt kijken.Door de productie van ongeveer 70.000 eieren per jaar ontstaan diverse kansen voor de lokale gemeenschap. Plus supermarkt Ammerlaan in Udenhout gaat een groot deel van de eieren verkopen in hun winkel. De kipcaravan draagt bij aan de Green Deal-doelstellingen van het Landpark door op natuurlijke wijze het park te onderhouden. De kippen spelen een rol in het beheer van de boomgaard, zonder dat daarbij chemische middelen nodig zijn voor onkruidbestrijding.
Met vertrouwen in de toekomst kijkt de Educatie Boerderij op het Landpark ernaar uit dat de investering in de kipcaravan niet alleen de boerderij versterkt, maar ook dat het een positieve invloed heeft op zowel de lokale gemeenschap als het milieu.
Voor meer informatie neem contact op met:De Educatie Boerderij op het Landpark:Frans van Gestel: 06-36377626Paul van Gerwen: 06-51490951